egaliseren

Diensten

Wat is egaliseren precies?


Egaliseren is het proces van het creëren van een gelijkmatig oppervlak door het verwijderen van oneffenheden, hobbels en kuiltjes. Dit kan worden gedaan op verschillende ondergronden, zoals vloeren, muren of plafonds, om een glad uniform oppervlak te verkrijgen voordat er verdere afwerkingen worden aangebracht.

Klanten beoordelen ons met

Klaar voor elke vloerbedekking

Na het egaliseren is de betonvloer geschikt om te bekleden met bijvoorbeeld tapijt, PVC, marmoleum en vinyl. Met egaliseren lossen we overigens ook vochtproblemen op. Het egaliseren van een betonvloer zorgt voor een langere levensduur van de vloerbedekking.

Wat is het doel van egaliseren?

Het doel van egaliseren is om een vlak en uniform oppervlak te creëren dat vrij is van hobbels, kuiltjes en andere onregelmatigheden. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat, maar het vergemakkelijkt ook de verdere afwerking en installatie van materialen zoals vloerbedekking, tegels of laminaat

Hoe gaan wij te werk?

Na het schuren brengen we een geschikte primer aan. Welke primer dat wordt, hangt af van de staat van de ondervloer. De primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline aan de betonvloer. Tot slot brengen we de egaline aan op de betonvloer. De egaline kunnen wij zowel machinaal als handmatig verwerken.

Waarom Egaliseren?

Veel betonvloeren zijn verouderd of in het verleden verkeerd aangebracht, waardoor de vloer veel oneffenheden vertoont. Met egaliseren wordt de dekvloer weer strak en vlak, zonder oneffenheden. Wij doen dit in een dikte van 2 tot 50 mm.

WIL JIJ OOK EEN UNIEK DESIGN INTERIEUR VAN Custom Create?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!